به گزارش خبرنگار
سلام لردگان، به نقل از
جهانبين نيوز؛ اينکه مطبوعات را رکن چهارم دمکراسي خواندهاند برخاسته از نقش نظارتي آنها در يک جامعه دمکراتيک و مردمسالار است، اما بسته به نوع جوامع و همچنين ساختار مطبوعاتي يک جامعه ميزان اين نظارت ميتواند شدت و ضعف پيدا کند.
در کشور ما مطبوعات همواره با فراز و نشيب مواجه بودهاند، ولي به هر حال جمعي از اهالي مطبوعات چراغ رسانهها را روشن نگه داشتهاند، ولي به نظر ميرسد اين نقش در مطبوعات استان کمرنگ بوده و کمرنگتر شده است، البته اگر از يک دورهاي در دهه هشتاد که از آن به عصر طلايي مطبوعات استان ياد ميشود، صرف نظر کنيم، اکثر هفتهنامهها و گاهنامههاي استان زماني انتشار مييابند که آگهيهاي آنها به حد مطلوب رسيده باشد.
طهمورث فتاحي رئيس خانه مطبوعات چهارمحال و بختياري در گفتوگو با
جهانبين نيوز و در خصوص بررسي وضعيت مطبوعات چهارمحال و بختياري اظهار کرد: اگر مطبوعات و نشريات کيفيت کار را بالا ببرند، کثرت آنها نقطه قوتي خواهد بود که به انجام رسالت اين ناظران فعال جامعه کمک خواهد کرد.
مشکلات مطبوعات استان معلول کميت بالا نيست
فتاحي با بيان اينکه کيفيت مطبوعات زماني ارتقاء مييابد که فضاي رقابتي ايجاد شود افزود: در مقابل کساني که تعداد زياد مطبوعات را عامل افت کيفيت ميدانند بايد بگويم که کاهش تعداد مطبوعات موجب روبهرو شدن با فضاي انحصاري و از بين رفتن فضاي رقابتي خواهد شد، به همين دليل برخي مشکلات مطبوعات استان را معلول کميت بالاي آنها دانستن درست نيست.
وي يادآور شد: عامل آسيبزا در حوزه مطبوعات تعدد آنها نيست، بلکه نحوه روزنامهداري فعالان اين عرصه است، اگرچه اقتصاد نشريات با مشکل مواجه است، ليکن فرهنگ اقتصادي حاکم بر نشريات عاملي مهمتر در ايجاد وضعيت موجود آنهاست، چهبسا يک نشريه با وجود درآمد کافي، تاثيرگذاري کمي داشته، اما نشريه ديگري با سطح درآمدي کم، بالاترين تاثيرگذاري را داشته باشد و به دليل اهميتي است که براي رسالت خود قائل بوده و با مديريت درست منابع اقدام به چاپ کيفي و توزيع به موقع نشريه خود کرده است.
فتاحي با برشمردن مولفههايي همچون نيروي انساني، محتواي نشريه، منابع درآمدي و... که بايد مديريت صحيح هدايتگر آنها باشد، ادامه داد: جلوگيري و ممانعت از فعاليت نمايندگيهاي نشريات سراسري در استان به دليل دارا بودن گستره توزيع منطقهاي و سراسري نهتنها قانوني نيست، بلکه فعاليت آنها در استان فينفسه حايز اهميت است، پس از اين فرصت ميتوان براي معرفي پتانسيلهاي استان در ساير استانهاي کشور بهره برد و علاوهبر آن ميتوان مشکلات استان را از يک تريبون وسيعتر در قالب نشريات سراسري منعکس کرد.
مديران مسئول نشريات وخبر گزاريها، خارج از گود مطبوعات
رئيس خانه مطبوعات چهارمحال و بختياري در ادامه در مورد ترکيب افراد حاضر در عرصه مطبوعات و فرآيند شکلگيري نشريه و حتي تکثر آنها با طرح اين سوال که چرا بسياري از مديران مسئول خارج از گود رسانه نشستهاند، اضافه کرد: وقتي صاحب امتياز خارج از چرخه مطبوعات است، چه انتظاري ميرود سردبير، خبرنگار و يا بازارياب دغدغه لازم را داشته باشد، چراکه فرد جايگزين مديرمسئول در اولين اقدام و اولويت به ناچار سعي در تامين درآمد براي امرار معاش خود دارد و در بسياري موارد رسالتکاري و حرفهاي را در اولويت دوم قرار ميدهد.
وي تاکيد کرد: متقاضي درخواست نشريه در بدو تقاضا فردي صاحب ايده، تجربه، تفکر، تخصص و حافظ شئونات اين حرفه خطير است و اين متقاضيان در استان چندين برابر تعداد فعلي بودهاند که توسط هيئت نظارت بر مطبوعات اين تعداد افراد مجوز انتشار نشريه دريافت کردهاند.
فتاحي وضعيت مطبوعات را يک فرايند سه قسمتي شامل ورودي (متقاضيان، مديران مسئول و...)، محيط فعاليت و پردازش (قانون مطبوعات، وضعيت فعاليت نشريات و...) و خروجي (نشريه مکتوب) عنوان و اضافه کرد: روند اشتباه اين فرايند از ورودي آن شکل ميگيرد و با خروج افراد مستقل از ابتدا نگاه مطبوعات به دست و جيب دولت متمايل ميشود، در اين وضعيت دوريگزيني مديرمسئول از نشريه و عدم توانايي نماينده وي در انجام رسالت اصلي مبين بيمسئوليتي صاحبامتياز و مديرمسئول بوده که اين بيمسئوليتي در کنار ساير موانع، تشديدکننده مشکلات است.
وي راهحل برونرفت از شرايط حاکم بر مطبوعات را ايجابي دانست و بيان داشت: بايد در جهت حاکميت کار بهتر در اين عرصه از اهرمهاي حمايتي که بسيار کم هستند به صورت بهينه استفاده کرد، نه اينکه بدليل عدم چاپ مستمر و مرتب که عليرغم ميل صاحبان نشريات است، از اهرمهاي تنبيهي يا لغو مجوز که اصلاً به صلاح مطبوعات نيست بهره برد.
فتاحي ادامه داد: البته مقوله ممنوعيت چاپ يا لغو مجوز برعهده هيئت نظارت است که براساس ماده ۱۶ قانون مطبوعات نشريهاي را که شش ماه فعاليت نداشته باشد، لغو مجوز ميشود.
وي با بيان اينکه بخش خصوصي دراستان تقريبا غيرفعال است و تنها منبع درآمدي نشريات آگهيهاي دولتي است، خواستار تمرکز و توزيع عادلانه اين آگهيها شد و خاطرنشان کرد: جاي بسي تعجب است که قانون شفاف و بخشنامههاي هيئت دولت دستگاهها را موظف به ارسال آگهي از طريق ومرجع تشخيص كثيرالالنتشار را ادارات کل ارشاد استانها اعلام ميکنند ليكن در پايين دست با کم ميلي و عدم التفات دستگاههاي اجرايي مواجه ميشود و ادارات دولتي يکهتاز استفاده از اين رانت و اهرمي هستند که با آن مطبوعات را به هر سويي که ميخواهند سوق دهند.
رئيس خانه مطبوعات چهارمحال و بختياري در بخش ديگري از سخنان خود وظيفه کارگزار فرهنگي را مشاوره و نه گريزان کردن افراد صاحب دغدغه عنوان کرد و گفت: بايد بسترها در جهت ماندگاري افراد هنرمند و باتجربه در فضاي کار فرهنگي فراهم شود تا به دليل حضور اين افراد توانمند کسان ديگري وارد عرصه شوند و فضاي رقابتي شکل گيرد، به همين علت مطبوعات در استانهاي کمبرخوردار بيشتر از هر قشر ديگر در جامعه نيازمند حمايت و کمک بلاعوض دولت هستند.
عدم اجراي قانون، سرچشمه تمام مشکلات
وي با بيان اينکه اگر مشکلي در جامعه رخ نمايان کند، در واکاوي و کنکاش موضوع متوجه عدم اجراي قانون در آن بخش خواهيم شد، ادامه داد: با وجود تکثر قوانين، خوشبختانه در هر بخش قانون بصورت شفاف وجود دارد، اما در دفاع از مقوله بازاريابي که همواره به عنوان مشکل و دغدغه مطبوعات نام برده ميشود بايد متذکر شد رسالت کار بازارياب به عنوان يک شغل، حرفه و رشته دانشگاهي شرافتمندانه متفاوت از کاري است که اکنون در فضاي مطبوعات انجام ميگيرد و خلط مبحث و تداخل کاري، آن را تبديل به شکل کنوني کرده است.
فتاحي تاکيد کرد: بازاريابي مربوط به بازار است نه واسطهگري براي آگهي دولتي که قانون و قواعد خاص خود را دارد و در اين بين دستگاههاي اجرايي بيش از واسطههاي جذب آگهي مقصر هستند.
نتيجه پيشگامي بازاريابان در مطبوعات استان چيست؟
وي در پاسخ اين سوال مطرح شده که ازدياد بازاريابان در مطبوعات استان حاصل چه فرايندي است، يادآور شد: دستگاههاي اجرايي به عنوان مقصر اصلي در توليد و بازتوليد بازاريابان نقش اول را ايفا ميکنند، چراکه مديران دستگاهها به واسطه مديران روابطعمومي مبادرت به برگزاري نشستهاي فرماليته و خبري ميکنند، در صورتي که مدير انتقادپذير با کارکرد درست در ارگان مربوطه درصدد پاسخگويي و ارائه گزارش براي اطلاع عمومي برميآيد و قضاوت را به مخاطبان ميسپارد نه اينکه براي پوشش ضعف خود با مانور خبري گروه کثيري از افرادي که به دنبال آگهياند را به نشست فرا بخواند و فضايي براي پرشسگري واقعي به وجود نياورد.
وي خاطرنشان کرد: هميشه مدافع مطبوعات استان بودهام چون اعتقاد دارم مطبوعات قشري هستند که با کمترين ادعا، بيشترين زحمت را ميکشند که با وجود نواقص و کمبودها، بيشتر از خود هزينه ميکنند و در واقع آنچه بدست ميآورند کمتر از آن چيزي است که از آن مايه ميگذارند، با اين وجود مديران عليرغم ابلاغ بخشنامه «قانون تمرکز آگهي و گزارش» برخلاف قوانين مبادرت به برگزاري نشست يا توزيع آگهي براي حفظ جايگاه خود و يا تعديل موضع مطبوعات ميکنند.
شستهاي خبري صوري، جولانگاه بازاريابان مطبوعات
رئيس خانه مطبوعات چهارمحال و بختياري بيان داشت: نشستهاي صوري هيچ محصول و عايدي براي مردم، مطبوعات و حتي خود مدير به دنبال ندارد، اما برگزاري اين قبيل جلسات هر بار بر تعداد بازاريابان در کسوت خبرنگاري ميافزايد و به بازتوليد چرخه معيوب کنوني منجر خواهد شد، که از اين جهت بر پيکره مطبوعات ضربه وارد شده وگرنه اگر مدير اعلام کند در يک نشست پرسش و پاسخ به دنبال ارائه گزارش عملکرد واقعي است تنها خبرنگاراني حضور پيدا ميکنند که قدرت پرسشگري و به چالش کشيدن مدير را دارند، پس اگر مدير پاسخگويي درست و منطقي پيشه کند علاوهبر نمايش قدرت مديريتي، اجرايي و کارايي صحيح اداره مربوطه توانسته عوايد و منفعتي به خبرنگاران و مردم برساند.
فتاحي تاکيد کرد: حمايت مديران از مطبوعات بايد به موازات حفظ آبرو و کرامت آنها انجام پذيرد، مديران به شيوههاي قانوني درصدي از بودجه دستگاه خود را براي پذيرش اشتراک نشريات و حمايت از محتواي نشريه، حمايت از جشنوارهها و خبرنگاران تخصيص دهند و به دنبال سانسور در عرصه مطبوعات نباشند، چراکه مطبوعات عليرغم مشکلات فراوان وامدار هيچ ارگاني نميشوند، پس تا زماني که مديران بدعت ناسنجيده جلسات فرماليته و سياهي لشکر را رويه درست خود ميدانند، در بر همين پاشنه خواهد چرخيد.
وي ضمن قبول کمکاري و وجود مشکلات فراوان در مطبوعات استان، باز آنها را با همين وضع فعلي تاثيرگذار و نقشآفرين دانست و اظهار کرد: محتواي تعدادي از نشريات دغدغهمند حاوي مطالب انتقادي و منطقي است يا خبرگزاري بخوبي فضاي خبري را مديريت کرده و در حال رصد، بيان مسائل و مشکلات موجود در جامعه حتي در مسائل مديريتي است، پس خوشبختانه ميتوان مدعي شد مطبوعات بطور کامل از ريل رسالت خبري خود عليرغم وجود مشکلات متعدد خارج نشده و حتي سعي در غلبه بر مشکلات و دوري از منفعل شدن دارند، اين تحرکات نشان از سرزندگي و اميد به تحول و اميد به فرارسيدن دوراني است که بتوانند نقشآفريني خود را دوباره از سر بگيرند.
خبرنگاران واقعي در حاشيه
رئيس خانه مطبوعات چهارمحال و بختياري نيز بر ورود خبرنگاران حرفهاي و پيشکسوت که به معناي واقعي کلمه مسئوليتپذير هستند، از حاشيه به متن تاکيد کرد و يادآور شد: چنين افرادي در بعضي مواضع غريب و تنها ميافتند اما بايد خبرنگار واقعي خود را در اين وضعيت نشان دهد تا الگو شوند و در فضاي رسانه و خبر نگذارند افراد نامطلع عرصه را در دست بگيرند.
وي تحول در وضعيت مطبوعات استان نيازمند اراده مديريت ارشد استان است چون اشراف کامل بر توان، پتانسيل و مشکلات مطبوعات استان دارد و افزود: توان بالاترين مقام اجرايي استان در اين عرصه علاوهبر ساماندهي و تغيير نگاه مديران به رسانه، موجب حذف نشستهاي فرماليته و حتي مکلف کردن مديران دستگاهها به پاسخگويي خواهد شد.
متاسفانه مديران وروابط عموميها،عامل بيرمقي خبرنگاران هستند
وي وجود اشتباهات عرفي رفتارهاي خبرنگاران را متوجه مديران و روابطعموميهاي ادارات دانست و تاکيد کرد: مطبوعاتيها بايد با ذکاوت و هوشمندي مراقب رسالت کاري خود باشند و سعي کنند در دام تلهها و توقعات ادارات عليرغم مشکلات مالي نيفتند.
رئيس خانه مطبوعات چهارمحال و بختياري گفت: صاحبامتياز و مديرمسئول دو سمت قانوني قيد شده در مجوز نشريه است که مسئوليت تام مسائل و مشکلات نشريه بر عهده آنها است و انتخاب سردبير يا مديراجرايي براي چرخاندن مطبوعه اخذ شده يک سمت داخلي است که ارشاد اسلامي دخالتي در رد يا قبول فرد انتخاب شده ندارد هرچند با وجود سردبير در نشريه تکليفهاي قانوني از صاحب امتياز ساقط نميشود، از طرفي راهاندازي سيستم سمان که سيستم جامع مستندسازي آثار خبرنگاران است توان تشخيص صره از ناصره و تفکيک نيروها نسبت به همديگر را از دست ادارات ارشاد اسلامي استانها خارج کرده است.
بايد الزامات حضور نخبگان در عرصهي مطبوعات در جهت حفظ شأن و جايگاه آن مهيا شود
وي نخبه را فردي دغدغهمند و مسئوليتپذير در مقابل مشکلات جامعه دانست نه کسي که داراي تحصيلات عاليه و دانشگاهي است و افزود: بايد الزامات حضور نخبگان در عرصهي مطبوعات در جهت حفظ شأن و جايگاه آن مهيا شود و مطالب بيان شده از سوي اين افراد دقيق و آنگونه که بيان شده است ساخته و پرداخته شود، چرا که مداراي بيشتر با نخبگان و فراهم کردن بسترهاي مورد نياز حضور نخبگان در عرصههاي مختلف مطبوعاتي علاوهبر پررونق شدن فضاي کاري موجب بالا رفتن سطح کيفي محتواي نشريه خواهد شد، البته نخبگان نيز با بزرگمنشي مشکلات و عدم بسترهاي مورد نظر مطبوعات را به دليل اينکه خود نيز فردي صاحب دغدغه است بپذيرند و در تعامل با آنها قرار گيرد.
فتاحي نبايد ناديده گرفت که مديران مسئول نشريات خود جزو نخبگان هستند که با ورود اين افراد به عرصه مطبوعاتي موجب ايجاد اطمينان براي ورود ساير نخبگان خواهد بود.
وي با بيان اينکه در مطبوعات استان لازم است اخباري که از خبرگزاريها گرفته شده با ذکر منبع باشد تا رابطه خبرگزاريها و مطبوعات دچار خدشه نشود تاکيد کرد: تعدد نشريات استان ايجادکننده فضاي رقابتي و ماندگاري نشريههاي قوي ميشود وقتيکه در بحث قدرت نرم راديو در ۳۸ سال، تلويزيون در ۱۶ سال، رايانه ۱۳ سال و اينترنت در ۴ سال مسير توسعه را طي کرده است، تجهيز مطبوعات به عوامل ديجيتالي براي توسعهيافتگي ضروري است.
مطبوعات نگاه توسعهگرايانه دارند
رئيس خانه مطبوعات استان در مقابل ويژگي آنالوگ و دوطرفه بودن فضاهاي خبري اينترنتي، هفتهنامههاي محلي چهارمحال وبختياري را صاحب فضايي منولوگ و يک طرفه عنوان کرد و ادامه داد: وقتي راننده پايه دو براي رانندگي ماشينهاي ترانزيتي مجبور به دريافت مدرک پايه يک است، چرا قانون و مسوولان اجرايي بر متخصص بودن فرد متقاضي احراز پروانه کار نشريه نظارت ندارند، همين امر تبديل به يک حلقه گمشده و ورود افراد غيرمتخصص به عرصه مطبوعات در راستاي اهداف شخصي، محلهاي شده و کمتر به نگاه توسعهگرايانه توجه دارند.
وي با بيان اينکه عدم تخصص مديرمسئول عاملي بازدارنده در اشرافيت بر کار مطبوعات است، افزود: علاوهبر عدم تخصص مديرمسئول، کمبود يا نبود ابزار مورد نياز کار خبر بر مشکلات دامن ميزند، بنابراين ارشاد در زمان درخواست صدور مجوز نشريه بايد برنامه اقتصادي کسي که ميخواهد مديرمسئول شود را بررسي کند و بعنوان يکي از مولفهها به آن توجه شود تا بعدها سردبير و مسئول اجرايي نشريه عليرغم توانمندي در عرصه مطبوعات براي گردش مالي امور به دنبال مسافرکشي و شغل دوم نباشند.
فتاحي اضافه کرد: منبع درآمد نشريات استان برخلاف ساير استانها، بدليل نداشتن بخش خصوصي قوي، ادارات و سازمانها است در حاليکه براي کاهش وابستگي مالي به ارگانهاي دولتي هيچوقت از مشاورين اقتصادي براي داشتن يک گردش مناسب مالي کمک نگرفتهايم تا منتظر کسب درآمد از محل فروش نشريه، اشتراک و آگهيها نباشيم هرچند در اين بخش نيز مثل ساير استانهاي کشور مبالغ مناسبي به چرخه مالي نشريه وارد نميشود.
رئيس خانه مطبوعات چهارمحال و بختياري تصريح کرد: خانه مطبوعات به دنبال تفکيک فعاليت خبرنگاران با بازاريابان به دليل هزينههاي فراوان، برطرف کردن بخش اعظمي از مشکلات مطبوعات و البته در جهت صيانت از خبرنگاران واقعي و صاحب قلم است که براي اجرايي کردن طرح، حمايت استاندار و ارشاد ضروري است.
وي با تاکيد بر تمرکز آگهي در ارشاد اسلامي گفت: بايد آگهيها به نشرياتي که چاپ منظم و محتواي بهتري دارند، داده شود تا نشرياتي که به جاي تحليل محتوا به دنبال کار اقتصادي هستند.
رئيس خانه مطبوعات ادامه داد: سياست ادارات و بخصوص مديران روابطعمومي سياست شلکُن سفتکُن است، به اين مفهوم که وقتي که گزارش دارند، هزينه ميکنند، اما با نداشتن گزارش عملکرد و وجود بار مالي مناسب کاري به وضعيت موجود در مطبوعات ندارند و در واقع براساس نياز با مطبوعات برخورد ميکنند، در اين مقوله از استاندار به عنوان بالاترين مقام اجرايي انتظار ميرود يا به صورت بخشنامه يا گفتمان اداري مديران را در اين خصوص توجيه کند، هر چند کمک ساليانه ۵۰۰ هزار توماني به يک نشريه براي يک ارگان مبلغ ناچيزي است، اما بخش عمدهاي از مشکلات نشريه حل ميشود.
فتاحي برگزاري جلسه همانديشي با مديران دستگاههاي اجرايي با حضور مديران روابطعموميها، ارشاد اسلامي و خانه مطبوعات استان براي رسيدن به جمعبندي نحوهي کمک به مطبوعات را ضروري دانست و تاکيد کرد: اعتقاد براين است مطبوعات نيز در حال پژمردگي و نيازمند تغيير نگاههاي سياسي ادارات و حتي نوع تخصيص يارانه هستند.
وي ادامه داد: مثلاً سال ۹۴ از مجموع ۳۵ نشريه محلي فقط ۹ نشريه يارانه دريافت کردند، هر چند بخشي از مشکلات به دليل کمکاري و عدم ارسال بموقع نشريه به وزارتخانه است، اما چرا با همين روند در يکي از استانهاي همجوار فقط يک نشريه آن بالاي ۵۰ ميليون تومان يارانه دريافت کند؟
بودجه ثابت به مطبوعات داده شود
وي در پيشنهاد ديگر خطاب به استاندار استان براي خدمت به مطبوعات خاطرنشان کرد: رديفي از بودجه استان براي کمک به مطبوعات بصورت ماندگار حتي با تغيير مديران اختصاص داده شود، به عنوان نمونه اختصاص ۱۵۰ ميليون تومان بودجه به استاني که ۳۰ نشريه فعال، ۴۰ نماينده روزنامه سراسري و ۱۷ خبرگزاري فعال با ۱۵۰ نفر نيروي فعال عرصه خبررساني موجب تحول و کاهش مشکلات اين محيط فرهنگي خواهد شد، البته بگونهاي که اين مبلغ به جيب مديرمسئول يا سردبير نرود، بلکه قسمتي از آن در جهت برطرف کردن بدهيهاي چاپخانهاي و قسمت ديگر صرف مجهز کردن نشريات به تجهيزاتي مثل دوربين و لبتاپ و... شود.
مطبوعات کپيکار شدهاند
فتاحي مشکل بزرگ مطبوعات را در محتواي نشريهها عنوان کرد و افزود: در دهههاي قبل کار مطبوعات به دليل نبود اينترنت براي گرفتن اخبار ادارات قويتر و بهتر بود، چرا که خبرنگار به دنبال توليد خبر در محيط هاي مختلف حضور داشت، اما الان در کمترين زمان با گريزي بر خبرگزاريهاي فعال و سايت ادارات اقدام به کپي خبر کرده و عملاً توليدکنندگي از بين ميرود، بنابراين بعد از مشکلات مالي، تحليل محتوا و تقليد کردن منجر به يکي از عوامل مهم بروز مشکل در فضاي اطلاعرساني شده است، يقيناً توليد خبر در درازمدت باعث پيشرفت نشريه و پيدا کردن جايگاه خاص خود خواهد شد.
پيشکسوتان پاس داشته نميشوند
وي اهالي مطبوعات استان را پيشرو در توليد خبر در استان عنوان کرد و بيان داشت: متاسفانه اخلاق کاري در ميان اهالي مطبوعات به دليل پرهيز از حفظ حرمت و پرسشگري پيشکسوتان و تبديل کردن جلسات به محيطي تنشزا و عرض اندام کردن نيروهاي مبتدي کمرنگ است، هرچند ارشاد اسلامي و خانه مطبوعات تکريم، تجليل و همچنين مستندسازي آثار و خاطرات پيشکسوتان را در رأس برنامههاي کار ي خود قرار دادهاند، اما بايد در همه محيطهاي کاري نگاهها به اين سمت برود.
وي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بخصوص به عنوان پيشكسوت مطبوعات استان به دليل بيتوجهي به درخواستهاي اهالي مطبوعات گلايه کرد و گفت: هرچهارنماينده استان بايددر جلساتي متنوع در مورد وضعيت استان با حضور در خانه مطبوعات به سوالات پاسخگو شوند
چرا نقش نخبگان در مطبوعات استان کمرنگ است؟
فتاحي هزينهدار بودن را علت عدم ورود نخبگان دانشگاهي دانست و گفت: به علت پيامدهاي بعد از اظهار نظر نخبگان و به ويژه فشارهاي سياسي وسلطه اين مناسبات بر استان شاهد محافظهکاري نخبگان و عدم اظهار نظر آنها در نشريات استان هستيم.
اين کارشناس اضافه کرد: همچنين براي توليد خبر بايد ديد چقدر گردش اطلاعاتي در حوزههاي مختلف فرهنگي، سياسي، اقتصادي، اجتماعي و حتي پزشکي براي نگارش خبر يا گزارش وجود دارد.
فتاحي بر ضرورت پرداختن به اخبار توليدي توسط نشريات براي باقيماندن در کورس رقابت تاکيد کرد و اضافه کرد: با وجود به روز و در دسترس بودن اخبار روزانه در سايتها و خبرگزاري لزومي به چاپ و انتشار مجدد آنها به همان صورت در هفتهنامهها و گاهنامهها نيست، بلکه هفته نامه بايد ابزارهاي تحليلي و موشکافانه را در خصوص اخبار بکار گيرند، در غير اينصورت استفاده از اخبار خبرگزاريها حتي با ذکر منبع به مرور موجب دلزدگي مخاطب از نشريه خواهد شد در نتيجه نشريات منتظر خروج خبر از طريق خبرگزاريها و درج آن به اسم خود در نشريه نباشند، چرا که نشريه براي ماندگاري و برجستگي نيازمند نوآوري در عرصههاي مختلف با رويکرد توليدي است.
رئيس خانه مطبوعات بيان داشت: وجود ويژگيهايي چون رقابت و صداقت خبرنگار باعث بيان واقعيتهاي جامعه خواهد شود، همچنين تعهد و اتحاد موجود در بين همکاران خبري مانعي بزرگ براي تعرض مديران به حيطه کار رسانهاي خواهد شد.
انتهاي پيام